Algemene voorwaarden en privacybeleid

Algemene voorwaarden

Rieneke de Kroon,

Natuurlijk Bevallen - het boek

Praktijk voor Natuurlijk Bevallen

 

Privacyverklaring

Rieneke de Kroon,

Natuurlijk Bevallen - het boek

Praktijk voor Natuurlijk Bevallen

Via deze weg wil ik, Rieneke de Kroon, schrijfster van het boek van Natuurlijk Bevallen en eigenaar van Praktijk voor Natuurlijk Bevallen, je graag informeren over hoe ik omga met jouw persoonsgegevens.

Als eerste wil ik aangeven dat ik privacy belangrijk vind. Ik verwerk daarom uitsluitend gegevens die ik nodig hebben voor (het verbeteren van) mijn dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die je verstrekt. Ik zal er alles aan doen om je gegevens vertrouwelijk en overeenstemmend met de Algemene Verordening Gegevensbescherming te behandelen.

Deze privacyverklaring is van toepassing op het gebruik van al mijn websites en de daarop ontsloten dienstverlening van Rieneke de Kroon, Praktijk voor Natuurlijk Bevallen en Natuurlijk Bevallen. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 20/06/2018. Met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies.

In deze verklaring leg ik uit hoe ik omga met de persoonsgegevens van bezoekers en mijn klanten. Ik geef aan welke gegevens ik verzamel en voor welk doel ik ze gebruik. Lees deze privacyverklaring goed door. Dan weet je wat er met je gegevens gebeurt. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met me op via rieneke@natuurlijkbevallen.nl onder vermelding van AVG.

Voor de leesbaarheid van dit document heb ik gebruik gemaakt van de ‘ik-vorm’. Waar ‘ik’ of ‘mijn’ staat wordt de eenmanszaak Rieneke de Kroon bedoeld. Met ‘mijn websites’ wordt bedoeld: https://www.natuurlijkbevallen.nl en https://praktijkvoornatuurlijkbevallen.nl

Doeleinden en gegevens

Ik verwerk je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze gegevens persoonlijk aan mij hebt verstrekt (via het contactformulier, bij het plaatsen van een reactie, bij het bestellen van mijn boek, of persoonsgegevens die automatisch aan mij worden doorgegeven via cookies).

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik mogelijk verwerk:

– Voor- en achternaam
– E-mailadres
– (Bezorg)adres
– IP-adres
– Gegevens over je activiteiten op mijn websites
– Gegevens over je surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
– Internetbrowser en apparaat type

Aankoop product of dienst
Na aankoop van een dienst of product van Rieneke de Kroon, Praktijk voor Natuurlijk Bevallen en Natuurlijk Bevallen - het Boek worden je gegevens verwerkt zodat de dienst of het product kan worden geleverd, en de betaling kan worden afgerond. Om dit te kunnen doen heb ik je naam, (lever)adres, e-mailadres, eventueel btw-identificatienummer en rekeningnummer nodig. Deze gegevens bewaar ik vervolgens voor mijn boekhouding.

Het versturen van e-mails
Als je je hiervoor hebt aangemeld en je naam en e-mailadres hebt gegeven, dan ontvang je zo nu en dan een e-mailnieuwsbrief met als doel je te informeren en te inspireren. Als je deze e-mails niet meer wilt ontvangen, dan kun je je gemakkelijk afmelden via de link onderaan elke nieuwsbrief.

Contactformulier
Op het moment dat je een contactformulier invult op een van mijn websites heb ik minimaal je naam en e-mailadres nodig om je vraag te kunnen behandelen. De persoonsgegevens worden slechts gebruikt voor de afhandeling van je vragen. Wanneer je vervolgens een verzoek doet tot een betaald traject, zal ik deze gegevens gebruiken voor het opmaken van de offerte en/of het mailen van een uitnodiging voor een afspraak.

Reacties
Als je een reactie achterlaat op een van mijn websites, verzamel ik de gegevens getoond in het reactieformulier, je IP-adres en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Automatisch verzamelde gegevens
Op mijn websites worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. Als je browser je IP-adres, gebruikersnaam en tijdstip van opvraging meestuurt, dan gebruik ik die voor de statistieken van mijn websites en om de werking van mijn websites gebruikersvriendelijker te maken. Ik kan dan zien hoe vaak en wanneer mijn sites bezocht worden, maar niet door wie. Die gegevens worden zoveel mogelijk anoniem gemaakt. Weet dat deze gegevens (bijvoorbeeld je IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) geen persoonsgegevens zijn.

Overige doeleinden
Ik gebruik de gegevens die je persoonlijk aan mij hebt verstrekt om je te kunnen e-mailen indien dit nodig is om mijn dienstverlening uit te kunnen voeren. Ook gebruik ik deze gegevens voor het analyseren van het websitegebruik om deze verder te verbeteren.

Gegevensverwerking

Hieronder kun je lezen op welke wijze ik je gegevens verwerk, waar ik deze (laat) opslaan, welke beveiligingstechnieken ik gebruik en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn.

WooCommerce
Mijn webwinkel is ontwikkeld met software van WooCommerce. Persoonsgegevens die je voor het aanschaffen van een product of dienst via een van mijn websites aan mij beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld.

Transip
Mijn webhosting besteed ik uit aan Transip. Transip heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van je persoonsgegevens te voorkomen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Transip is op grond van de overeenkomst tot geheimhouding verplicht.

Mailchimp
Voor mijn nieuwsbrieven maak ik gebruik van Mailchimp. Dit bedrijf handelt al het verzenden van mijn nieuwsbrieven af. Alle bevestigingsmails die je ontvangt van mijn websites en webformulieren worden verzonden via de servers van Mailchimp. Mailchimp zal je naam en e-mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken.
Onderaan elke e-mail die geautomatiseerd via een van mijn websites is verzonden vind je een link om je af te melden. Als je hierop klikt zul je geen e-mail meer van mij ontvangen en worden je gegevens diezelfde maand verwijderd.

Mollie
Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in mijn webwinkel maak ik gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt je naam, je adres en je betaalgegevens zoals je bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen.

PostNL
Als je een bestelling bij mij plaatst, is het mijn taak om deze bij je te leveren. Ik maak gebruik van de diensten van PostNL voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat ik je naam, adres en woonplaatsgegevens met PostNL deel. PostNL gebruikt deze gegevens alleen voor het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL je gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

Beveiligde betaalomgeving
Bij bestellingen via mijn webshop maak ik altijd gebruik van een beveiligde betaalomgeving. Je gegevens worden verwerkt middels een versleutelde verbinding. Dit gebeurt via een SSL-certificaat. Dit is herkenbaar aan het groene slotje in de webbrowserbalk, en via de link, er staat dan https:// voor de url.

De betalingen in de webshop lopen via Mollie, Paypal en Klarna. Ik wil je erop wijzen dat zowel Mollie, Paypal als Klarna haar eigen privacyverklaring hanteert.

 

Bewaartermijnen

Ik hanteer de volgende bewaartermijnen voor de volgende categorieën van persoonsgegevens:

Namen en e-mailadressen voor nieuwsbrieven
Zolang je (met door jou gegeven toestemming) op mijn mailinglijst staat. Wanneer je mijn e-mails niet meer wilt ontvangen, dan kun je je onder elke mail per direct uitschrijven. In dit geval worden je gegeven nog diezelfde maand uit mijn database verwijderd. Ook wanneer ik mijn bedrijfsactiviteiten beëindig worden je gegevens verwijderd.

Diensten en producten
Voor bestellingen in mijn webshop en voor door mij georganiseerde cursussen, webinars, lezingen, en workshops hanteer ik een bewaartermijn van twee jaar. Het gaat hierbij om persoonsinformatie (naam en achternaam, adres, e-mailadres, aantekeningen en dergelijke).

Reacties
Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Contactformulier en email
Gegevens die via mijn contactformulier of e-mailbox binnen komen zullen maximaal twee jaar bewaard worden. Na deze periode zal deze informatie verwijderd worden.

Boekhouding
Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dien ik facturen met je (persoons)gegevens te bewaren. Deze gegevens zal ik voor een termijn van zeven jaar bewaren.

Inloggen
Voor gebruikers die zich geregistreerd hebben op mijn websites (indien van toepassing), bewaar ik ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Ik als websitebeheerder kan deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Mocht je (bepaalde) gegevens eerder verwijderd willen hebben, neem dan contact met mij op via rieneke@natuurlijkbevallen.nl

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die ik verwerk

Met mijn websites en diensten heb ik niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mijn op via rieneke@natuurlijkbevallen.nl

Cookies

Mijn websites maken gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De cookies zorgen ervoor dat mijn websites naar behoren werken en dat bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen onthouden worden. Daarnaast plaats ik cookies die je surfgedrag bijhouden, zodat ik eventueel op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden.
Dit is voor websites een gebruikelijke manier van werken, omdat het informatie oplevert die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring. Hierdoor kan ik pagina’s optimaliseren en verbeteren.
Je kunt ervoor kiezen om cookies uit te schakelen. Raadpleeg hiervoor je internetbrowser. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Op mijn websites worden (mogelijk) ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale mediabedrijven. Hieronder een overzicht:

– Google Analytics
Functie: Analytische cookie die websitebezoek meet
– Facebook Likebox-plug-in
Functie: sociale-mediamodules op een website
– Social Media buttons.
Functie: het makkelijk kunnen delen van berichten via je eigen social media
– Facebook Pixel
Functie: Analytische cookie die paginabezoek meet via advertentie/
Het kan zijn dat ik je e-mailadres na het volgen van een (online) activiteit, upload in de Custom Audience in de advertentietool van Facebook. Dit doe ik zodat ik mijn volgers gericht kan bereiken via een advertentie. Wil je liever niet dat ik hiervoor je e-mailadres gebruik? Laat mij dit dan via rieneke@natuurlijkbevallen.nl

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op mijn websites kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof jij deze andere website hebt bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Delen van persoonsgegevens met derden
Ik gebruik de gegevens alleen zodat ik je informatie kan toesturen, een product of dienst kan leveren, een afspraak kan inplannen of om mijn websites te optimaliseren. Ik stel jouw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden. Je gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen. Bij een juridisch geschil kan ik genoodzaakt zijn om jouw gegevens door te geven aan een juridisch adviseur en tot slot kan het zijn dat een websitebouwer of dat mijn hostingbedrijf (Transip) je gegevens in kan zien bij het plegen van onderhoud. Deze derden zijn allen tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en mij of een eed of wettelijke verplichting.

Reacties van bezoekers worden door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid.

Jouw rechten

Als je wil kun je inzage krijgen in je persoonlijke gegevens en je mag ze ook altijd laten aanpassen of verwijderen. Stuur dan een mail naar rieneke@natuurlijkbevallen.nl

Ik neem vervolgens contact met je op. Ook controleer ik dan of dit verzoek echt van jou komt.

 

Wijzigingen in deze privacyverklaring


Ik behoud te allen tijde het recht deze privacyverklaring te wijzigen. Op deze pagina vind je echter altijd de meest recente versie.
Ik raad je aan om dit beleid te lezen voordat je een product aankoopt of een weggever aanvraagt, zodat je op de hoogte bent van de manier waarop ik je gegevens verwerk.
Als de nieuwe privacyverklaring gevolgen heeft voor de wijze waarop ik reeds verzamelde gegevens met betrekking tot jou verwerk, dan breng ik je daarvan per e-mail op de hoogte.

 

Contactgegevens


Rieneke de Kroon, Praktijk voor Natuurlijk Bevallen en het boek Natuurlijk Bevallen
Kamer van Koophandelnummer: 20126365
Contactpersoon: Rieneke de Kroon

Paandijksestraat 6
4891 PV Rijsbergen

https://natuurlijkbevallen.nl

Rieneke de Kroon is te bereiken via rieneke@natuurlijkbevallen.nl

 

Deze verklaring is voor het laatst gewijzigd op 13 maart 2020.