Dagboek

Tijdens je zwangerschap kom je soms in een wirwar van emoties terecht. Je hormonen gaan alle kanten op en je lichaam is aan het veranderen. Alle vrouwen die zwanger zijn raad ik aan een persoonlijk dagboek bij te houden. Je maakt hier iedere dag eventjes tijd voor vrij om kort op te schrijven hoe je je voelt. Dat kan op een vast moment op de dag, of misschien neem je liever je dagboek overal mee naartoe, zodat je kunt schrijven zodra jij dat wilt.
Jij bent de enige die jouw dagboek leest, je kunt dus opschrijven wat je wilt. Hoe voel je je vandaag? Heb je nog even contact kunnen maken met de baby in je buik en hoe voelde dat?
Hoe is het om je buik te zien groeien, wetende dat daar een baby zit die iedere dag groeit, dankzij jouw onvoorwaardelijke liefde. Ben je blij? Heb je angsten of maak je je zorgen?
Let niet op spelling of grammatica, maar laat je puur leiden door je gevoel. Je kunt je het eventueel nog prettiger maken door je favoriete muziek op te zetten of wierook aan te steken.

In contact met jezelf

Je schrijft je ervaringen eerlijk en open minded van je af. Door te schrijven word je je bewuster van wat er zich in je lichaam en om je heen afspeelt. Het laat je even stil staan bij het moment en bij de dag. Door te luisteren naar jezelf en naar wat je lichaam en je baby jou te vertellen hebben, maak je contact met de diepere laag in jezelf. Het zal je helpen je gedachten en gevoelens beter te begrijpen. Je krijgt inzicht en antwoorden die je diep vanbinnen al bezit. Door een dagboek bij te houden open je de deur naar je innerlijke wijsheid, naar je oerkracht. Het helpt je bewust te worden van de ontwikkeling van je zelf naar het moederschap en van je ongeboren kindje. Je zult merken dat je een bepaalde rust gaat ervaren, omdat je je gevoel en je veranderende lichaam accepteert en omarmt.

Naast het opschrijven van je gevoelens, kun je er ook voor kiezen te gaan tekenen. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om toch je emoties te kunnen uiten op papier. Laat je creativiteit vrij, wees niet kritisch en ga aan de slag.

Wil je meer weten over hoe je je het beste kunt voorbereiden op je bevalling? In het boek Natuurlijk Bevallen lees je veel meer tips en ideeën.

 

Reactie achterlaten

Luister mijn nieuwste podcast op Spotify