De voorbereiding

De voorbereiding van je bevalling

Je bent zwanger. Wauw!! Gefeliciteerd. Hopelijk kun je genieten van deze bijzondere tijd en ga je je langzaam een beetje voorbereiden op de bevalling. Zwanger zijn is een mooie tijd in je leven, laat dan de bevalling de mooiste herinnering zijn uit je leven, want met de juiste voorbereiding kom je al een heel eind.

De juiste voorbereiding begint met weten hoe je lichaam werkt. Wat is de invloed van je hormonen in je lichaam tijdens de bevalling? Hoe kun je zelf invloed hebben op de werking van deze hormonen? Door je bijvoorbeeld optimaal op je gemak te voelen in een vertrouwde omgeving, met vertrouwde mensen om je heen kun je het hormoon oxytocine rijkelijk laten stromen in je lichaam. Dit hormoon zorgt er voor dat je baby kan indalen, doordat het hoofdje tegen je baarmoedermond aan drukt. En hierdoor wordt er weer meer van dit belangrijke hormoon aangemaakt, wat de ontsluiting alleen maar ten goede komt. Ook wanneer je in het ziekenhuis bevalt, kan dit hormoon haar best doen wanneer jij je volledig kunt ontspannen. Je partner speelt hier ook een belangrijke rol in. In het boek Natuurlijk Bevallen wordt meer uitgelegd over de werking van hormonen tijdens je bevalling en hoe je hier zelf invloed op kunt hebben.

Met de unieke Natuurlijk Bevallen Geboorte Affirmatiekaarten kun je je mindset in voorbereiding op je bevalling positief beïnvloeden. In dit blogbericht lees je meer over de werking van affirmaties.

 

voorbereiding_bevalling

 

Bevalhoudingen

Een andere manier van voorbereiden is het vinden van de juiste bevalhouding. Liggend op bed is de meest onlogische manier van bevallen. Probeer altijd gebruik te maken van de zwaartekracht en beval rechtop. Knielend, hurkend of hangend tegen je partner. Je baby kan hierdoor makkelijker indalen, doordat hij of zij met het hoofdje tegen je baarmoedermond aandrukt. Ook hierdoor zal vaak de ontsluiting beter vorderen. Bovendien ben je doordat je verticaal bevalt beter in staat je baby zelf aan te pakken en op je buik te leggen, zodat jij de eerste bent die contact heeft met je baby.

Je partner heeft een heel belangrijke rol tijdens jouw bevalling. Lees meer over de rol van de partner in mijn boek en in mijn blog.

In het boek Natuurlijk Bevallen lees je meer over de juiste voorbereiding op je bevalling.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek Natuurlijk Bevallen?

Bestel het eenvoudig hieronder.

Ja! Dit boek wil ik.

Sinds kort is er ook een online praktijkcursus Natuurlijk Bevallen die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Bestel deze cursus tijdelijk niet voor € 69,00 maar voor € 49,00

Ja! Deze cursus lijkt me wel wat.