https://i1.wp.com/natuurlijkbevallen.nl/wp-content/uploads/2020/12/Natuurlijk_bevallen_podcast.jpg?w=2000

NATUURLIJK BEVALLEN DE PODCAST

In deze podcast zal ik, Rieneke de Kroon auteur van het boek Natuurlijk Bevallen, diverse onderwerpen bespreken rondom zwangerschap en geboorte. Alle onderwerpen komen uit het boek Natuurlijk Bevallen. Daarnaast hoor je interessante gesprekken met deskundigen en met krachtige mama's die hun verhaal willen delen om jou te inspireren.

spotify_podcast_natuurlijkbevallenhttps://i0.wp.com/natuurlijkbevallen.nl/wp-content/uploads/2020/12/NL_Apple_Podcasts_Listen_Badge_CMYK.jpg?w=2000gogle_podcast_natuurlijkbevallen

Aflevering 9. In gesprek met Mendy over haar twee prachtige bevallingen in het ziekenhuis

In deze podcast ga ik in gesprek met Mendy die ondanks haar zwangerschapsvergiftiging toch twee prachtige bevallingen heeft ervaren in het ziekenhuis. Ontdek wat je kunt bereiken in het ziekenhuis, of je daar nu gepland of ongepland gaat bevallen. Ook dit is een plek waar goed naar je wensen wordt geluisterd en waar je volledig in je eigen kracht kunt bevallen. Een belangrijke tip die Mendy gaf: bereid je, net als je bruiloft of een vakantie, ook op je bevalling erg goed voor. Hierdoor ben je goed geïnformeerd; weet je wat je wilt; en kun je ook in het ziekenhuis een prachtige bevalling beleven die je kracht geeft voor de rest van je leven. Dit en nog veel meer hoor je in deze podcast.


Aflevering 8. Het Gouden Uur

Tijdens deze aflevering praat ik je bij over het belangrijkste uur vlak nadat je baby is geboren, namelijk; Het Gouden Uur. Hoe laat je je baby zo rustig mogelijk kennis maken met de wereld buiten de veilige baarmoeder? Niet alleen je baby wordt geboren, maar ook de placenta. Wat kun je er zelf aan doen om dit belangrijke orgaan geboren te laten worden? En wat zijn de voordelen als je je baby direct na de geboorte zelf laat zoeken naar je tepel? Dit en nog veel meer hoor je allemaal in deze podcast.


Aflevering 7. In gesprek met Esmarel van Dalalou Natuurlijk

In deze podcast ga ik in gesprek met Esmarel, de vrouw achter Dalalou Natuurlijk. Dé webshop waar je fijne, natuurlijke kraampakketten kunt bestellen, die het natuurlijk en duurzaam alternatief zijn voor het reguliere kraampakket. Daarnaast vind je ook vele andere producten die bijdragen aan een zo natuurlijk mogelijke zwangerschap, geboorte en kraamtijd. We praten over het belang van deze materialen voor jou en je baby. Welke heilzame werking deze materialen kunnen hebben voor je baby en voor jou vlak na de geboorte.
Maar dit gesprek gaat verder. We praten ook over hoe je als zwangere vrouw het vertrouwen vindt in je lichaam tijdens de geboorte van je kindje. Hoe je je zwangerschap bewust en vol vertrouwen kan beleven.


Aflevering 6. Hoe ga je om met de pijn?

In deze podcast vertel ik je alles over mijn manier van omgaan met de pijn tijdens de bevalling. Ik noem het liever je oerkracht. Want dat is het! Het is een enorme kracht die alleen tijdens de geboorte tot uiting komt. Maar hoe ga je daarmee om? Hoe kun je nou zelf ervoor zorgen dat deze kracht draaglijk wordt? En hoe zorg je ervoor dat het niet jouw bevalling in de weg gaat staan? Je hoort mijn ideeën erover in deze podcast.


Aflevering 5. In gesprek met Joke van Strijp, doula in Den Bosch

In deze podcast ga ik in gesprek met Joke van Strijp. Zij is doula in Den Bosch en geeft hypnobirthing cursussen. Ze vertelt over haar werk als doula en wat een doula kan bijdragen aan je bevalling. Naast geboortedoula is zij ook post partumdoula waar ze uitgebreid over vertelt. Als geboortedoula heeft ze een cruciale rol in de beleving van je bevalling, in deze podcast hoor je wat die rol kan zijn en hoe zij haar werk ervaart.


Aflevering 4. Bevalhoudingen

In deze podcast vertel ik alles over de verschillende houdingen die je kunt aannemen tijdens je bevalling. Ik vertel over de voor- en nadelen van de mogelijkheden die er zijn. Want waarom zou je standaard (half-)liggend op bed bevallen? Luister de podcast om te ontdekken wat voor jou het beste aanvoelt.


Aflevering 3. In gesprek met Sandra Evertman over haar thuisbevalling

Sandra vertelt over haar bevalling thuis en wat zij er zelf aan heeft gedaan in de voorbereiding naar haar bevalling. Haar bevalling vond in alle rust plaats in het bijzijn van haar man en verloskundige. Door de tips die ze haalde uit het boek Natuurlijk Bevallen en de ademhalingstechnieken die ze leerde heeft zij deze prachtige bevalling in alle rust volbracht.


Aflevering 2. Je hormonen tijdens de bevalling

In deze podcast vertel ik je hoe je hormonen werken tijdens de bevalling en hoe je hier zelf invloed op kunt hebben. Er is een enorm samenspel tussen verschillende hormonen en die hebben ieder hun eigen functie. De belangrijkste hormonen tijdens je bevalling worden besproken, zodat je een idee krijgt bij de werking tijdens een natuurlijke bevalling. De inspiratie voor deze aflevering komt uit het boek Natuurlijk Bevallen.


Aflevering 1. Mijn twee bevallingen

Naast schrijfster van het boek Natuurlijk Bevallen ben ik ook moeder van twee schatten van kinderen. Deze twee bevallingen hebben er voor mij toe geleid dat ik dit boek ben gaan schrijven en de cursussen Natuurlijk Bevallen ben gaan geven. Maar wat maakte mijn bevallingen nou zo bijzonder? Ik vertel het in deze podcast. Ik hoop dat mijn ervaringen voor jou ook een inspiratiebron zijn om jouw bevalling optimaal voor te bereiden. Pak de regie en vertrouw op je lichaam en je baby. Jij kunt het!

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek Natuurlijk Bevallen?

Bestel het eenvoudig hieronder.

Ja! Dit boek wil ik.