Waarom rechtop bevallen?

De meest logische houding om te bevallen is rechtop, ofwel verticaal. Er zijn meerdere verticale bevalhoudingen, die allemaal gemeen hebben dat jij en je baby optimaal gebruik maken van de zwaartekracht en dat je een actievere houding hebt. Dat zorgt er weer voor dat de bevalling sneller verloopt, met meer comfort en minder pijn. Voor meer informatie over hoe je nog meer kunt bevallen, lees je het blog over bevalhoudingen.

Rechtop bevallen geeft je meer bewegingsvrijheid en omdat je staartbeen en heiligbeen vrij naar buiten kunnen bewegen kun jij beter openen. Je baby krijgt zo alle ruimte om dieper in te dalen en te draaien. Bovendien krijgt je baby in een verticale positie ook meer zuurstof, doordat de kans op het dichtdrukken van de grote bloedvaten wordt voorkomen.

 

Cub_huren_natuurlijk_bevallen
CUB op bed huren

Meer over de CUB

Met de CUB (Comfortable Upright Birth) kun je gemakkelijk iedere houding aannemen die op dat moment prettig voor je voelt. Niet alleen voor de uitdrijving van je kindje, maar zeker ook voor de fase ervoor. Omdat je er op kunt hangen, leunen, zitten enz. Je kunt de CUB zelfs op bed plaatsen door 1 kamer leeg te laten.

De CUB is eigenlijk een perfecte combinatie van een baarbal en een baarkruk.

 
 
 

De CUB is nu ook te huur

Bij ons kun je nu ook de CUB huren voor. maar € 60,- per 5 weken. Dat is 3 weken voor je uitgerekende datum en 2 weken daarna.

Je krijgt de CUB geleverd met een voetpomp en een korte uitleg over het gebruik. De verzendkosten zijn niet in de prijs inbegrepen. Onze voorkeur gaat er naar uit om de CUB op te komen halen in Rijsbergen. De CUB dient schoon retour te komen.

Wil je de CUB graag huren en weten of deze beschikbaar is? Mail dan even naar rieneke@natuurlijkbevallen.nl

CUB Natuurlijk Bevallen

Meer informatie over het gebruik van de CUB

Wil je meer te weten komen over verschillende bevalhoudingen en hoe je het vertrouwen vindt in je eigen lichaam? Je leest er alles over in het boek Natuurlijk Bevallen.

Er is ook een online zwangerschapscursus Natuurlijk Bevallen die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Bestel deze cursus tijdelijk niet voor € 69,00 maar voor € 49,00