Een natuurlijke bevalling

Wat is dat nou eigenlijk? Ik heb er een heel boek over geschreven, maar toch is het goed dit even in het kort uit te leggen. Want een natuurlijke geboorte kan op meerdere manieren worden geïnterpreteerd.

Wat ik versta onder een natuurlijke bevalling is een bevalling zonder (of met zo min mogelijk) medisch ingrijpen. Dus bevallen zoals de natuur het bedoeld heeft. Jouw lichaam is perfect in staat je kindje op de wereld te zetten. Het gaat hierbij dus om vertrouwen hebben in je lichaam en vertrouwen hebben waartoe je lichaam in staat is. Daarnaast is het van belang de rust tijdens je bevalling te bewaren. Dat doe je bijvoorbeeld door ademhalings- en meditatietechnieken. In mijn boek Natuurlijk Bevallen en in de cursus Natuurlijk Bevallen leg ik je uit hoe deze technieken werken en hoe je ze toe kunt passen. Want bevallen is eigenlijk niet zo moeilijk. Althans, dat vind ik en dat wil ik je heel graag zelf laten ervaren. Want ik weet zeker dat ook jij dit kunt! Bevallen zoals ons lichaam het kan, in vertrouwen in jezelf en je baby. Dit creëer je zelf.

Natuurlijke-bevalling

Meer invloed op een natuurlijke bevalling

Maar naast deze technieken zijn er nog veel meer zaken van belang voor een natuurlijke geboorte. Bijvoorbeeld het vinden van de juiste bevalhoudingen of eventueel een badbevalling en de rol van je partner. Maar ook hoe je omgaat met de weeën en hoe je aankijkt tegen de bevalling. In het boek Natuurlijk Bevallen, lees je er alles over.

Regie over je bevalling

Naast het zo min mogelijk medisch ingrijpen tijdens je bevalling is er nog iets anders wat een enorme impact heeft op je bevalling en met name op hoe jij later op je bevalling terugkijkt. Namelijk jouw zelfbeschikkingsrecht. Oftewel de regie hebben en houden over jouw bevalling. Vergeet nooit dat het jouw lichaam en vooral jouw/jullie baby is. Jij beslist wat er gebeurd, op basis van de juiste adviezen natuurlijk. Want ik besef me dat het een hele verantwoordelijkheid is die je hier op je neemt. Uiteraard zijn jouw keuzes gebaseerd op jouw gevoel en vertrouwen, maar ook op betrouwbare informatie die je krijgt van je zorgverlener. Jouw zorgverlener is je coach, maar neemt nooit de regie over je bevalling. Dat doe je zelf. En gelukkig zijn er uitstekende zorgverleners die jou helpen tijdens je bevalling als dat nodig is. Tijdens de eendaagse cursus Natuurlijk Bevallen gaan we ier nog veel verder op in.

In het boek Natuurlijk Bevallen lees je alles over het vertrouwen vinden en houden tijdens je bevalling. Ook in de online cursus Natuurlijk Bevallen gaan we hier verder op in. Het boek is de basis voor deze cursus.

Wil je meer te weten komen over wat je invloed kan zijn op jouw bevalling en hoe je het vertrouwen vind in je eigen lichaam? Je leest er alles over in het boek Natuurlijk Bevallen.

Deze online zwangerschapscursus Natuurlijk Bevallen is er tijdelijk voor maar € 49,00