Rieneke de Kroon, auteur van het boek Natuurlijk Bevallen

“Na 11 jaar als zelfstandig interieurontwerper gewerkt te hebben, heeft de geboorte van mijn dochter ervoor gezorgd dat er een keerpunt kwam ik mijn leven. Ik werd moeder en de bevalling heb ik als het mooiste moment in mijn leven ervaren. Niet alleen het hebben van een kind is bijzonder, maar het op de wereld zetten is al even speciaal. Het is een ervaring die je de rest van je leven bij blijft. Ik verbaasde mij erover dat er zo veel vrouwen een minder rooskleurige herinnering aan over houden.

Het zou voor elke aanstaande moeder een prachtig moment moeten zijn. Een blijvende herinnering waar ze kracht uithaalt voor de rest van haar leven. Mijn bevalling gaf me de inspiratie mijn ervaringen te delen met anderen en heeft me ertoe gezet dit boek te gaan schrijven.”

Rieneke_de_kroon1

Hoe is dit boek ontstaan?

“Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik veel over de bevalling gelezen; goede en minder goede boeken. Maar ik vond niet hét boek waar voor mij alles in te lezen was. Dat boek is er nu wel en is genaamd Natuurlijk Bevallen. Ik probeer hiermee de aanstaande moeder het vertrouwen te laten vinden in haar eigen wijsheid. In elke aanstaande moeder is een moeder-oerinstinct aanwezig en haar lichaam weet wat het moet doen. Door hierop te durven vertrouwen kan iedere vrouw zelf net zo’n prachtige ervaring creëren als ik. Dat gun ik iedere aanstaande moeder! Wij vrouwen zijn gemaakt een kind op de wereld te zetten. We zouden ons daar best wat meer van bewust mogen zijn. Met dit boek hoop ik dat bewustzijn te veranderen.”

Rieneke de Kroon is 39 jaar en heeft het boek Natuurlijk Bevallen geschreven, om elke aanstaande moeder te inspireren natuurlijk te bevallen in haar eigen kracht.

Naast de schrijfster van dit boek, heeft zij haar bedrijf Praktijk voor Natuurlijk Bevallen, waar ze online en real life cursussen geeft aan zwangeren en hun partners.

Wil je meer te weten komen over wat je invloed kan zijn op jouw bevalling en hoe je het vertrouwen vind in je eigen lichaam? Je leest er alles over in het boek Natuurlijk Bevallen.