Voorbereiding op de bevalling

Je bent zwanger. Wauw!! Gefeliciteerd. Hopelijk kun je genieten van deze bijzondere tijd en ga je je langzaam een beetje voorbereiden op de bevalling. Zwanger zijn is een mooie tijd in je leven, laat dan de bevalling de mooiste herinnering zijn uit je leven, want met de juiste voorbereiding en vertrouwen in je lichaam kom je al een heel eind.

De juiste voorbereiding begint met weten hoe je lichaam werkt. Wat is de invloed van je hormonen in je lichaam tijdens de bevalling? Hoe kun je zelf invloed hebben op de werking van deze hormonen? Door je bijvoorbeeld optimaal op je gemak te voelen in een vertrouwde omgeving, met vertrouwde mensen om je heen kun je het hormoon oxytocine rijkelijk laten stromen in je lichaam. Dit hormoon zorgt er voor dat je baby kan indalen, doordat het hoofdje tegen je baarmoedermond aan drukt. En hierdoor wordt er weer meer van dit belangrijke hormoon aangemaakt, wat de ontsluiting alleen maar ten goede komt. Ook wanneer je in het ziekenhuis bevalt, kan dit hormoon haar best doen wanneer jij je volledig kunt ontspannen. Je partner speelt hier ook een belangrijke rol in. In het boek Natuurlijk Bevallen wordt meer uitgelegd over de werking van hormonen tijdens je bevalling en hoe je hier zelf invloed op kunt hebben.

Maar er is meer dan alleen de werking van je hormonen. Het volledig vertrouwen hebben in je lichaam vergt ook enige voorbereiding. De volledige overtuiging dat jij deze klus gaat klaren zonder complicaties of andere vervelende omstandigheden, kan er ook voor zorgen dat je rustiger en vol zelfvertrouwen de geboorte van je baby tegemoet gaat. Jezelf hiervan overtuigen kan onder andere door het lezen van inspirerende geboorteverhalen, door visualisatie-oefeningen en door het gebruiken van affirmaties. Dit zijn korte krachtige zinnetjes die je hardop of in gedachte tegen jezelf zegt. Door de continue herhaling gaat de overtuiging een plaatsje innemen in je brein en raak je er ook steeds meer van overtuigd.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Natuurlijk Bevallen Geboorte Affirmatiekaarten?

zwangerscapscursus_breda1

Bevalhoudingen

Een andere manier van voorbereiden is het vinden van de juiste bevalhouding. Liggend op bed is de meest onlogische manier van bevallen. Probeer altijd gebruik te maken van de zwaartekracht en probeer dus rechtop te bevallen. Knielend, hurkend of hangend tegen je partner. Je baby kan hierdoor makkelijker indalen, doordat hij of zij met het hoofdje tegen je baarmoedermond aandrukt. Ook hierdoor zal vaak de ontsluiting beter vorderen. Bovendien ben je doordat je verticaal bevalt beter in staat je baby zelf aan te pakken en op je buik te leggen, zodat jij de eerste bent die contact heeft met je baby. Verticaal bevallen zorgt er ook voor de je meer in je kracht bent en je niet snel je bevalling laat overnemen.

In het boek Natuurlijk Bevallen lees je meer over de juiste voorbereiding op je bevalling, door bijvoorbeeld meditatie- en visualisatie-oefeningen, affirmaties en je leest veel meer over bevalhoudingen en de kracht van verticaal bevallen.

Wil je meer te weten komen over wat je invloed kan zijn op jouw bevalling en hoe je het vertrouwen vind in je eigen lichaam? Je leest er alles over in het boek Natuurlijk Bevallen.

Er is ook een online zwangerschapscursus Natuurlijk Bevallen die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Bestel deze cursus tijdelijk niet voor € 69,00 maar voor € 49,00