Affirmatiekaarten tijdens je zwangerschap en bevalling

Affirmatiekaarten voor je bevalling zijn kaarten met positieve zinnetjes die je regelmatig tegen jezelf zegt, zodat het je gedachten kan beïnvloeden en versterken. Het is een opmerking die je steeds opnieuw hardop uitspreekt of in gedachten herhaalt en je herinnert aan bepaalde gedachten.

Positief als negatief

Affirmaties kunnen zowel positief als negatief gebruikt worden. Maar in geval van jouw zwangerschap en naderende bevalling is het van belang veel positieve boodschappen tegen jezelf te blijven herhalen. Dit kun je doen door affirmatiekaarten in je huis op te hangen op plaatsen waar je regelmatig langsloopt.
Het werkt ongeveer hetzelfde als bij visualisaties: je gedachten worden positief beïnvloed. Als je ervan overtuigd bent dat je iets kunt, dan trek je de energie aan om het te kunnen. Ga je er vanuit gaat dat je iets niet kunt (bijvoorbeeld ‘ik kan mijn bevalling niet regisseren’) dan kun je het ook niet, omdat je overtuigingen je tegenhouden. Een self-fulfilling prophecy.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Natuurlijk Bevallen Geboorte Affirmatiekaarten?

Meer informatie vind je via onderstaande link.

Affirmatiekaarten geboorte

Het werkt ongeveer hetzelfde als bij visualisaties: je gedachten worden positief beïnvloed. Als je ervan overtuigd bent dat je iets kunt, dan trek je de energie aan om het te kunnen. Ga je er vanuit gaat dat je iets niet kunt (bijvoorbeeld ‘ik kan mijn bevalling niet regisseren’) dan kun je het ook niet, omdat je overtuigingen je tegenhouden. Een self-fulfilling prophecy.

Dagelijks gebruik

De hele dag door gebruiken wij affirmaties, vaak zonder dat we het zelf door hebben. Veelal zijn dit negatieve gedachten die we kunnen herkennen doordat we ze uitspreken naar anderen. Ze gaan over onszelf of over anderen. Bijvoorbeeld: “Dit zal mij nooit lukken”, “Mijn haar zit vandaag niet goed”, “Wat een vervelend persoon”, “Wat een lelijke auto”, enzovoorts. Als je deze negatieve teksten positief gaat ombuigen, dan kunnen je gedachten over jezelf en over anderen veranderen. Het vraagt veel oefening om alleen maar positieve gedachten te hebben, maar het is echt een kwestie van veel doen.

Ingeprent

Andere affirmaties zijn minder makkelijk te herkennen doordat we ze onbewust gebruiken. Ze zitten als het ware ‘ingeprent’ in ons brein. Het is dan ook veel moeilijker om deze om te buigen naar een positieve affirmatie, omdat de overtuiging diep geworteld zit. Een voorbeeld hiervan is de gedachte dat bevallen pijn doet. Het is een soort algemeen geaccepteerde overtuiging, waar we ons bij neer moeten leggen. Toch kun je ook dit soort onbewuste negatieve overtuigingen doorbreken en vervangen door positieve die je juist kracht geven in plaats van tegenwerken.
Je kunt je eigen overtuigingen veranderen door positieve affirmaties bewust te gebruiken en ze regelmatig voor jezelf te herhalen. Door deze herhaling gaat de gedachte een plaats innemen in je brein en zul je de energie naar je toe trekken om het ook op deze manier te laten volbrengen. Als je ervan overtuigd bent dat je iets niet kunt, dan kun je het ook niet, omdat je overtuiging je in de weg zit. Bij positieve gedachten werkt het dus op dezelfde manier.

 

Affirmaties aanleren

Er zijn altijd affirmaties die je aanspreken. Het zal bij deze affirmaties makkelijker zijn om ze aan te leren en ze je eigen te maken. Maar juist de affirmaties waarbij je voelt dat je er weerstand tegen hebt, zijn de moeite waard om ze in je systeem te krijgen. Deze weerstand zit in jouw overtuiging van het tegendeel. Het vraagt doorzettingsvermogen om ook deze moeilijke affirmaties een deel van jou te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld op diverse plaatsen in je huis, het toilet, de keuken, de hal, de trapopgang, affirmatiekaarten op te hangen. Er zijn speciale ophangsets verkrijgbaar, zodat je ze als een slinger kunt bevestigen. Hieronder vind je deze producten in de webshop.

 

 

Affirmatiekaarten voor je bevalling in de praktijk

Er zijn verschillende manieren om met affirmaties aan de slag te gaan. Schrijf voor jezelf een aantal zinnen op waar jij je goed bij voelt en herhaal deze tijdens je zwangerschap. Om jezelf eraan te blijven herinneren kun je deze zinnen op papiertjes schrijven en in het huis ophangen op plaatsen waar jij het wilt lezen. Of bestel de unieke Natuurlijk Bevallen Geboorte Affirmatiekaarten met of zonder ophangset. Je kunt ze ook inspreken en ze regelmatig beluisteren. Wanneer je de affirmaties leest of hardop uitspreekt, wees dan wel overtuigd van wat je uitspreekt. De intonatie bepaalt mede de kracht van de overtuiging.

De rol van de partner

Tijdens de bevalling kan het helpen je partner deze zinnen te laten zeggen. Bespreek vooraf wat je prettig vindt. Laat hem deze zinnen lezen en bespreek wat dit met je doet. Tijdens de bevalling kan dit helpen de positieve gedachten over je bevalling vast te blijven houden.
Om de affirmaties meer effect te laten hebben, kun je de kracht van visualiseren gebruiken. Als je bij het lezen of uitspreken van de affirmatie ook datgene voor ogen ziet, dan werkt dit nog meer mee in je overtuiging.

Tijdens de laatste fase van mijn eerste bevalling was ik even het vertrouwen in mezelf kwijt en dacht ik dat het me niet zou lukken. Mijn vriend fluisterde zachtjes de volgende zinnen in mijn oor: “Jij bent gemaakt om ons kindje te laten komen, ons kindje komt er zo aan.” Die woorden brachten mij weer terug bij mezelf en gaven me de kracht die ik nodig had. Bij de volgende samentrekking van mijn buik perste ik krachtig mee en kwam ze ter wereld.

In het boek Natuurlijk Bevallen lees je meer over wat affirmaties voor je kunnen betekenen en in de cursus Natuurlijk Bevallen gaan we er mee aan de slag. Wist je dat er ook een online cursus Natuurlijk Bevallen is?

Wil je meer te weten komen over wat je invloed kan zijn op jouw bevalling en hoe je het vertrouwen vind in je eigen lichaam? Je leest er alles over in het boek Natuurlijk Bevallen.

Er is ook een online zwangerschapscursus Natuurlijk Bevallen die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Bestel deze cursus tijdelijk niet voor € 69,00 maar voor € 49,00