bevallen

De bevalling

Bevallen, hoe doe je dat? Als je voor de eerste keer zwanger bent, is dit misschien een vraag die bij je opkomt. Heel logisch, want je bent nog nooit bevallen; je hebt het nog nooit gedaan. En toch is het antwoord niet zo heel moeilijk. Bevallen is vertrouwen op je lichaam en weten dat je lichaam gemaakt is je baby op de wereld te zetten. Ik wil er niet te luchtig over doen, want het is ook heel hard werken. En het kan ook best een moeilijke klus zijn. Maar toch ben ik ervan overtuigd dat wanneer een vrouw weet dat zij dit aankan en daardoor de rust in haarzelf blijft behouden, zij kan bevallen zoals de natuur het bedoeld heeft. Ik heb er zelfs een heel boek over geschreven waarin vanuit verschillende invalshoeken staat omschreven hoe jij zelf invloed kan hebben op jouw bevalling. Bereid je optimaal voor op je bevalling. Ook al weet je van te voren nooit hoe je bevalling gaat verlopen, toch ben ik er van overtuigd dat je je hierop kunt voorbereiden. Dit kun je doen door, naast het lezen van het boek Natuurlijk Bevallen, ook een cursus te volgen.

 

Een bevalling op eigen kracht

Als je wilt bevallen zoals de natuur het bedoeld heeft, dus zonder (te veel) medisch ingrijpen, dan is het volledig vertrouwen in je lichaam ontzettend belangrijk. Dit kun je bereiken door de juiste kennis over hoe je lichaam werkt tijdens je bevalling. Hoe werken je hormonen tijdens je bevalling en hoe kun je hier zelf invloed op uitoefenen? Maar ook, wat is voor jou de beste bevalhouding? Hurkend, knielend of ga je voor een badbevalling? Wat is de rol van je partner tijdens je bevalling en hoe ga je om met de weeën? Pijn tijdens de bevalling is waar veel vrouwen bang voor zijn. Maar door bijvoorbeeld de juiste ademhalingstechnieken en meditatietechnieken is deze pijn om te zetten in een oerkracht die je helpt je baby geboren te laten worden. In het boek Natuurlijk Bevallen lees je hier alles over. Je krijgt tips en inspiratie om jouw bevalling te creëren zoals jij dat wilt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek Natuurlijk Bevallen?

Bestel het eenvoudig hieronder.

Ja! Dit boek wil ik.

Je bevalling thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum

Er zijn meerdere locaties om te bevallen. Elke plek heeft zijn voor- en nadelen. Het gaat er om waar jij je het beste op je gemak voelt. Soms is er een medische noodzaak en zal je in het ziekenhuis moeten bevallen. Maar ook dan kun je volledig vertrouwen op je eigen lichaam en een prachtige bevalling beleven. Het gaat erom hoe jij hiermee omgaat.

Ik wens je de mooiste bevalling toe!

Rieneke

Ps. Sinds kort is er ook een online praktijkcursus Natuurlijk Bevallen die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Bestel deze cursus tijdelijk niet voor € 69,00 maar voor € 49,00

Ja! Deze cursus lijkt me wel wat.