Zwangerschapscursus Natuurlijk Bevallen

Nadat ik het boek Natuurlijk Bevallen had uitgegeven, kwam steeds vaker de vraag of ik ook de praktijk in de vorm van een zwangerschapscursus in en rondom Breda, Etten-Leur, Tilburg en Roosendaal zou kunnen geven.

Ja, natuurlijk! Dat wilde ik maar al te graag. Want het boek Natuurlijk Bevallen geeft je veel informatie en tips over hoe je je bevalling het beste kunt voorbereiden, dat is al een kadootje op zich. Maar het allerbeste leer je het in de praktijk.

zwangerscapscursus_breda
zwangerscapscursus_breda1

Je hormonen tijdens de bevalling

Tijdens deze bevallingscursus leer ik je alles over hoe jouw lichaam werkt tijdens de geboorte. Hoe werken je hormonen en hoe heb je hier zelf invloed op? Wist je bijvoorbeeld dat het hormoon oxytocine ook wel het liefdeshormoon of het knuffelhormoon wordt genoemd? Dit hormoon is ontzettend belangrijk voor de vordering van je ontsluiting bijvoorbeeld en voor de roes die je beleefd na je bevalling. Het zorgt ervoor dat je placenta vlot geboren wordt en het helpt je borstvoeding op gang te brengen. Dus hoe kun je er nu voor zorgen dat dit hormoon rijkelijk gaat stromen in je lichaam? Dat lees je onder andere in het boek Natuurlijk Bevallen en we gaan ermee aan de slag tijdens de cursus.

In deze cursus doen we meerdere ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Dit doen we omdat je door het gebruik van deze technieken je lichaam in een ontspanningsmodus kan brengen. Een soort bubbel waar je graag in wilt zitten tijdens de geboorte. Het zorgt ervoor dat jij je kunt afsluiten van de buitenwereld en je volledig gefocust bent op wat er in je lichaam aan het gebeuren is.

Wat doen we nog meer tijdens deze zwangerschapscursus?

Naast de ontspannings- en ademhalingsoefeningen doen we ook enkele korte yoga oefeningen, om jezelf wat verlichting te geven tijdens de laatste weken van je zwangerschap.

Ook gaan we aan de slag met visualisaties en affirmaties, die je kunnen helpen het vertrouwen te vinden in je lichaam. Met visualiseren stel je jezelf de ideale bevalling voor. Hierdoor gaat al jouw energie naar een fijne geboorte. Maar we laten dit ideaalbeeld ook weer los, omdat een bevalling nou eenmaal vaak anders verloopt dan gedacht. Ook wanneer het anders gaat, kun je de situatie omarmen en accepteren. Het allerbelangrijkste is dat jij de regie blijft houden over jouw bevalling, jouw lichaam en je baby. En juist dat is een belangrijk onderdeel van deze zwangerschapscursus.

Rebozo_massage_1

Naast visualisatie-oefeningen ga je ook ervaren wat affirmaties met je kunnen doen. Hierbij ga je aan de slag met de unieke set Geboorte affirmatiekaarten van Natuurlijk Bevallen. Deze krijg je tijdens de cursus erbij. Deze affirmaties zullen je kracht en vertrouwen geven in de voorbereiding op de geboorte van je baby. Je kunt de kaarten bijvoorbeeld ophangen in je huis op een plek waar je vaak voorbij loopt, zodat je deze boodschap steeds weer voor jezelf herhaalt en het een onderdeel gaat worden voor jouw vertrouwen in je bevalling.

Deze bevallingscursus volg je samen met je partner. Omdat hij of zij een enorme grote rol speelt tijdens je zwangerschap en de geboorte. Je partner is jouw coach, bewaakt je wensen, voert het woord en is je allergrootste steun. Hij ondersteunt je in het aannemen van de juiste bevalhoudingen. We oefenen welke houdingen het prettigst zijn voor je lichaam en daar heb je hem hard bij nodig. De bevalling doen jullie zo echt samen!

Deze zwangerschapscursus wordt alleen gegeven in privésfeer bij je thuis, in de omgeving van Breda, Etten-Leur, Tilburg en Roosendaal. Een hele dag (van 10 uur tot 16 uur, of twee keer een dagdeel) kom ik langs en nemen we alles door. Dan ben je in één keer helemaal voorbereid voor je bevalling en kun je daarna zelf aan de slag om het je eigen te maken. Het boek Natuurlijk Bevallen dient voor aanvang van de cursusdag gelezen te zijn.

Tijdens de cursusdag ontvang je een cursusboekje met alle oefeningen, zodat je deze altijd weer kunt oefenen wanneer je dit zelf wilt. Tevens krijg je online toegang tot een paar geleide meditaties, zodat je ook die kunt oefenen wanneer jij maar wilt.

Deze cursus word je aangeboden voor maar € 349,-
Deze prijs is exclusief de kosten van het boek Natuurlijk Bevallen a € 24,50 + € 3,95 verzendkosten.

Buiten een straal van 20 kilometer vanaf Rijsbergen komt er € 0,29 per kilometer bij.

De kosten van de cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoedt vanuit de aanvullende verzekering.

Je volgt de cursus het beste wanneer je 28 tot 32 weken zwanger bent.

Wil je je lichamelijk en mentaal goed voorbereiden op je bevalling? Dan is dit echt iets voor jou. Stuur me een mailtje om contact met me op nemen rieneke@natuurlijkbevallen.nl, of je kan me ook altijd even bellen 06-27373994.

Liefs Rieneke

Ps. wil je nu al graag het boek bestellen? Doe dat dan via deze link hieronder.

Wil je meer te weten komen over wat je invloed kan zijn op jouw bevalling en hoe je het vertrouwen vind in je eigen lichaam? Je leest er alles over in het boek Natuurlijk Bevallen.

Er is ook een online zwangerschapscursus Natuurlijk Bevallen die je kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Bestel deze cursus tijdelijk niet voor € 69,00 maar voor € 49,00